Mobile Living

Mobile living är ett tilltalande livsstilskoncept som innebär att man inte längre har sitt hem och sina ägodelar på en viss geografisk plats. Man gör sig rörlig, antingen genom att inte äga mer än vad som ryms i några resväskor eller genom att ha ett hem som går att flytta. T.ex. en husbåt, husbil eller ett lite mer stationärt hem som ändå kan flyttas vid behov med hjälp av en lastbil eller ett annat fordon med bra dragkraft. Mobile living rörelsen har länge varit stor i USA där många väljer att bo på så kallade trailer parks där man har tillgång till faciliteter som el, avlopp och vatten.

I Sverige finns en och annan husvagnscamping med åretruntboende campare men vårt nordiska vinterklimat gör att det är svårare att bo i husbil eller husvagn här än i södra halvan av USA. En fördel med mobile living är just att man kan flytta på sig om t.ex. vädret blir för dåligt. I en tid då många kan arbeta bara det finns en internetuppkoppling blir livet på vägarna eller på ett mindre antal fasta platser runt om i världen mer attraktivt. Nu för tiden finns det flera tillverkare av välfungerande mobile homes som erbjuder de flesta moderna bekvämligheter. Ett mer romantiskt alternativ har länge varit att bo i renoverade cirkusvagnar.

Fördelar med mobile living

Mobile living -konceptet innebär att du inte behöver äga mark eller betala dyr hyra för att kunna ha ett eget hem. Kanske måste du betala för att ha ditt mobila hem stående men det blir ändå många gånger billigare än att hyra ett hus eller en lägenhet. Med ett flyttbart hem kan du upptäcka mer av världen och flytta dit de bästa möjligheterna för tillfället finns för dig och din familj. Den rotlöshet man kan uppleva på resande fot motverkas på ett bra sätt om man har en eller några platser som man alltid återvänder till och där man kanske står skriven och har ett postfack eller en c/o-adress.

Mobile living i cirkusvagn är ett annorlunda alternativ