Spelappar

Sitter du som klistrad framför mobiltelefonen och ägnar större dagen åt spelappar? Oroa dig inte, du är inte ensam och med det stora utbud som finns tillgängligt med bara några knapptryck är det inte konstigt att intresset växer sig större för var dag. Spelappar brukar delas upp mellan gratisappar och dem som du måste betala för, även om skillnaden inte alltid är så stor då många gratisappar erbjuder möjligheter att betala för exklusivt innehåll. Vilka är då spelapparna som du bör ta en närmare titt på? Följ med när vi tar ett djupdyk i ett hav av spännande spel till mobiltelefonen.

Hur bekant är du med spelappar? Om du har surfat runt ett tag har du säkerligen hört talas om, och provat på, toppspel som Clash of Clans, Candy Crush, Candy Crush Saga, Hay Day och Farm Heroes Saga. För oss som är bosatta i Norden är dessa spel något att känna oss extra stolta över. Hay Day och Clash of Clans produceras nämligen av Supercell, ett finländskt företag som fullkomligen exploderat på spelmarknaden för appar. Candy Crush, Candy Crush Saga och Farm Heroes Saga är däremot skapade av ett svenskt team som har sitt huvudkontor i Stockholm. Företaget heter King.

Spelappar för barn

Spelappar för barn har blivit alltmer efterfrågat och det är inte konstigt med tanke på hur mycket tid som barn och ungdomar spenderar framför en skärm, oavsett om det är en dator, mobiltelefon eller surfplatta. Det är inte heller något som tyder på att denna trend kommer stanna, tvärtom är det högst troligt att vårt samhälle fortsätter digitaliseras och att många spel tar stegen ut till mobila enheter. Om du är ute efter roliga och lärorika appar kan du bland annat besöka pappasappar.se – En site som samlar appar för barn efter kategorier: gratis, kreativa, lärorika, engelska, pedagogiska appar och så vidare.

Spelappar för stora och små underhåller